Нашахраював майже 2 млн гривень на торгівлі неіснуючими товарами- на Вінниччині судитимуть спритника. ФОТО | Кримінальні новини

Слідчі поліції довели, що 35-річний вінничанин вигадав злочинний план з псевдопродажу неіснуючих 22-х супутникових систем «Starlink» та 50-ти портативних зарядних електростанцій, щоб заволодіти грошима потерпілого.

Злочинну схему шахрая викрили слідчі слідчого управління спільно з працівниками Управління карного розшуку та кіберполіції у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області.

Із 33-річним потерпілим, який займається продажем  електроніки та волонтерською діяльністю і шукає для військових  портативні зарядні електростанції та супутникові системи «Starlink», зловмисник познайомився в Одесі.

Шахрай переконав потерпілого, що зможе забезпечити його супутниковими системами й портативним зарядним електростанціями, за умови отримання грошей наперед.

Потерпілий перерахував обвинуваченому 1 800 000 гривень, але замовлений товар не отримав.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігуранта слідчі слідчого управління вилучили банківські картки, мобільні телефони, документи та інші речові докази, що вказують на його протиправні дії.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України передбачене покарання – до 8 років ув’язнення.

За матеріалами поліції Вінницько області

Джерело