Забудете про забиті труби: трюк з утилізації олії після смаження

Що ви робите із залишками рослинної олії після смаження? Багато хто просто виливає її в раковину. Але це велика помилка, за яку можна дорого заплатити. Є більш безпечний спосіб позбутися жиру, інформує Ukr.Media.

Чому не можна виливати олію в раковину?

Багато хто не звертає уваги на олію, що осідає на сковороді після смаження, і як ні в чому не бувало приступають до миття посуду, виливаючи його залишки в раковину. Така поведінка може призвести до фатальних наслідків. Якщо жир потрапить у труби, він може швидко їх повністю засмітити.

Як уникнути цього? Що робити з олією після смаження?

Найпростіший спосіб зібрати залишки олії зі сковороди — використовувати паперові рушники. Якщо на сковороді залишилося зовсім небагато, зачекайте, поки вона повністю охолоне, потім витріть її та викиньте промоклий лист у відро для сміття. Якщо олії залишилося багато, варто скористатися ще одним прийомом. Все, що вам потрібно, це харчова сода.

Цікавим трюком поділився користувач TikToka. Він займає трохи часу і дозволяє позбутися залишків їжі набагато простіше.

У чому полягає лайфхак? Коли олія повністю охолоне, насипте на неї кілька чайних ложок харчової соди. Порошок вбере жир, що значно полегшить його видалення зі сковороди.

Насипавши продукт, зачекайте кілька хвилин. Коли ви побачите, що в каструлі зібралися грудочки, зіскребіть їх паперовим рушником. Викиньте залишки у відро для сміття і ще раз ретельно протріть сковороду, перш ніж вимити її. Таким чином, до зливу не потрапить ні грама олії.

Джерело